26.9.09

Μήλος

Αν και λίγο καθυστερημένα(λόγω εξεταστικής) ανεβάζω κάποιες καλοκαιρινές φωτογραφίες.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε λοιπόν, βρέθηκα στη Μήλο. Πέρασα καταπληκτικά, το νησί πανέμορφο, οι παραλίες από τις πιο όμορφες που έχω συναντήσει.

Απότομες ακτές, ηφαιστειακοί σχηματισμοί, το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακίνικο, οι κατακόμβες, το αρχαίο θέατρο και φυσικά η Αφροδίτη της Μήλου(η αυθεντική βρίσκεται στο Λούβρο..) κάνουν τη Μήλο ιδανική για διακοπές. Αν είστε γεωλόγοι, θα βρείτε τον παράδεισο σας.

Όσον αφορά τη χλωρίδα και πανίδα της Μήλου: Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000, το ενδημικό είδος οχιάς Vipera Lebetina και το αγριοκάτσικο της Μήλου βρίσκεται εκεί, ενώ κάποιος παρατηρητής πουλιών μπορεί να δει πλήθος αποδημητικών πουλιών που περνούν από εκεί. Στη Μήλο έχουν βρεθεί και απολιθωμένοι νάνοι ελέφαντες. Όσον για τη χλωρίδα, το νησί έχει αρκετούς μικρούς θάμνους, αρμυρίκια, κέδρους και φίδες καθώς και αλμύρες(δέντρα που ποτίζονται με θαλασσινό νερό).

Sunset - Plaka, Milos

volcanic little islands

Milos from above

Milos

Cyclades

Milos

Sarakiniko-Milos

24.9.09

Άλγη: Βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς



Οι άλγες είναι μικροσκοπικά βιολογικά εργοστάσια που χρησιμοποιούν τη φωτοσύνθεση για να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το φως του ήλιου σε ενέργεια τόσο αποτελεσματικά που μπορούν να διπλασιάσουν το βάρος τους πολλές φορές μέσα σε μια ημέρα.

Η άλγη σαν πηγή καυσίμου που ανήκει στην κατηγορία των βιοκαυσίμων τρίτης γενιάς έχει διάφορα χαρακτηριστικά που την κάνουν να υπερτερεί σε σχέση με τα αμέτρητα στρέμματα διαφόρων φυτικών καλλιεργειών που χρησιμοποιούνται ως βιομάζα για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Έτσι, οι άλγες δεν επηρέαζουν τα αποθέματα γλυκού νερού, μπορούν να παραχθούν με τη χρήση θαλασσινού νερού καθώς και νερού με απόβλητα, είναι βιοδιασπώμενες και σχετικά αβλαβείς για το περιβάλλον τους σε μια ενδεχόμενη διαρροή. Η άλγη αν και κοστίζει περισσότερο ανά μονάδα μάζας μπορεί να να αποδώσει εώς και 30 φορές περισσότερη ενέργεια ανά μονάδα περιοχής σε σχέση με άλλες δεύτερης γενιάς καλλιέργειες.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...