29.5.11

«Η αντιπυρική προστασία… είναι υπόθεση όλων μας»

fire shapes

Έμφαση, εν όψει καλοκαιριού, δίνει στην αντιπυρική προστασία το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκινώντας δράσεις σε συνεργασία με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν συμμετέχοντας εθελοντικά, καθώς επιδιώκει να αποδώσουν τα μέγιστα οι συντονισμένες δράσεις και η επαγρύπνηση πολιτείας και πολιτών.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, με τον καθαρισμό του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στην περιοχή Τατοΐου από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η πρωτοβουλία θα γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Αχαρνών, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας καθώς και με τη συμμετοχή εθελοντών.

"Η αντιπυρική προστασία δεν είναι υπόθεση μόνο των Φορέων και των Υπηρεσιών είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γιώργος Αμοργιανιώτης με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνεχίζει: "στις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκουμε να καθαρίσουμε την περιοχή από τα ξερά χόρτα και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες".

Ο καθαρισμός της περιοχής Τατοΐου είναι ο πρώτος από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων που έχει προγραμματίσει η Ειδική Γραμματεία Δασών, σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους φορείς.

Οι εθελοντές θα μπορούν να προσέρχονται στις 9 το πρωί, στη Βαρυμπόμπη (σημείο συνάντησης "Ταβέρνα Λεωνίδας"), προκειμένου να φτάσουν στο σημείο του καθαρισμού. Ο αναγκαίος εξοπλισμός (γάντια, σακούλες κ.ά.) θα διατεθεί από το διοργανωτή.

Οργανωμένες εθελοντικές οργανώσεις που θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή για το καθαρισμό της Κυριακής 22 Μαΐου 2011 μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 2434061-2-3

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...