22.4.14

Το Google Earth στην εκπαίδευση



Το Google Earth αποτελεί έναν απίστευτο τρόπο για να εξερευνήσει κάποιος τον κόσμο. Οι δυνατότητες που προσφέρει πέρα από τη βελτίωση της καθημερινότητας και της μετακίνησής μας είναι αμέτρητες. 

Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να κατανοήσουν οι μαθητές τον πλανήτη Γη και όχι μόνο, να ενασχοληθούν με επιστημονικά θέματα και να τα κατανοήσουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Όπως αναφέρει η Google, τα θέματα που μπορεί να εξερευνήσει ένας μαθητής είναι η πρόοδος του ανθρώπινου πολιτισμού, η επίδραση του πολιτισμού στο φυσικό περιβάλλον, φυσικές καταστροφές και τις επιδράσεις τους. 


Οι ευκαιρίες για απόκτηση διαδραστικής γνώσης, η δυνατότητα να μελετηθούν θέματα όπως το ζωικό βασίλειο και η κλιματική αλλαγή, η γεωγραφία, η αστρονομία, οι σεισμοί πρέπει να ωθήσουν τον κάθε εκπαιδευτικό, όλων των τάξεων και βαθμίδων εκπαίδευσης να χρησιμοποιήσει στην τάξη αυτόν τον τεχνολογικό θησαυρό και να ξυπνήσει το ενδιαφέρον των μαθητών. 

Πληροφορίες και εγχειρίδια χρήσης μπορούν να βρεθούν στο σύνδεσμο:
  Google Earth for Educators(στα Αγγλικά)

www.earthsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...