15.7.07

Η Φλόριντα σχεδιάζει οικολογικά για μείωση των εκπομπών


Η Φλόριντα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες της Αμερικής. Με κυβερνήτη τον Charlie Crist φαίνεται πλεόν αποφασισμένη να μειώσει τις εκπομπές και να ενσωματώσει στα ενεργειακά της μέσα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Ακολουθώντας τα χνάρια του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Arnold Schwazenegger o Charlie Crist έχει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές κατά 25% τα επόμενα 18 χρόνια.
Το Κονγκρέσο αν και έχει πολλά σχέδια αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών δε μπορεί να τα εφαρμόσει λόγω έλλειψης υποστήριξης.
Η "τροπική" Φλόριντα φαίνεται να κινδυνεύει περισσότερο από τις κλιματικες αλλαγές σε σχέση με άλλες περιοχές αφού μια ενδεχόμενη αύξηση της στάθμης του νερού θα αφάνιζε πολλά σπίτια.
earthsos.blogspot.com με πληροφορίες από New York times
Σχόλια:
Σε αντίθεση με το Λευκό Οίκο πολλοί κυβερνήτες έχουν αρχίσει να παίρνουν αποφασιστικά μέτρα για τη μείωση των εκπομπών. Το θέμα είναι όμως να αλλάξει στάση και ο Λευκός Οίκος γιατί μόνο έτσι τα μέτρα θα είναι πραγματικά δραστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...