19.7.07

Έργα αξιοποίησης της λίμνης Καταφύτου στο νομό Δράμας

Ένα νέο οικοσύστημα, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους άρχισε να δημιουργείται πριν από πέντε περίπου χρόνια, δυτικά του Δήμου Νευροκοπίου, χάρη στην κατασκευή ενός φράγματος με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών άρδευσης της περιοχής. Πρόκειται για την Λίμνη Καταφύτου που από τότε εμπλουτίστηκε με γόνους γριβαδιών και κυπρίνων, πεταλούδων και μπριάνων ενώ στην ευρύτερη περιοχή φύονται οξιές, λεύκες, ιτιές, κέδροι, φουντουκιές και αγριοκερασιές. Την περιοχή αυτή αποφάσισε να αξιοποιήσει οικοτουριστικά το Δασαρχείο Κ. Νευροκοπίου σε συνεργασία με την νομαρχία Δράμας και με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το έργο με τίτλο «Βελτίωση της οικολογικής και κοινωνικής αξίας της λίμνης Καταφύτου» παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες από τη Διεύθυνση Δασών του Δασαρχείου Κάτω Νευροκοπίου και σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Χρήστο Πασχάλη έχει στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και την ανάδειξή της σε προορισμό οικοτουρισμού.
Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τους χώρους υπαίθριας αναψυχής που έχουν δημιουργηθεί αλλά και το νησάκι της λίμνης στο οποίο μπορεί κανείς να μεταβεί μέσω ενός μονοπατιού. Μπορεί επίσης να παρατηρήσει από επιλεγμένες τοποθεσίες την πανοραμική θέα της ευρύτερης περιοχής αλλά και να έρθει σε επαφή με τον υδάτινο πλούτο της λίμνης από ειδικές εξέδρες.Στην περιοχή δημιουργήθηκαν ακόμη χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων ενώ έγιναν έργα καθαριότητας, καθαρισμού της βλάστησης και έργα καθαριότητας του χώρου.
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...