7.7.07

Ο γύρος του κόσμου με το Live Earth


Ο πλανήτης τραγουδάει για τη σωτηρία του. Από το Τόκιο και το Γιοχάνεσμπουργκ μέχρι το Λονδίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, ένας 24ωρος μουσικός μαραθώνιος βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει κοινό και Κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ασκώντας κριτική στους σκεπτικιστές που αμφιβάλλουν για την πραγματικότητα των κινδύνων. Οι οργανωτές του Live Earth εκτιμούν ότι τις συναυλίες θα παρακολουθήσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο από την τηλεόραση, αφού θα μεταδωθούν σε 100 χώρες, αλλά και από το διαδίκτυο liveearth.msn.com . Από τις 9 μ.μ. θα μπορούν να τις παρακολουθήσεις και οι Αθηναίοι από γιγαντοοθόνες, που έχουν στηθεί στην πλατεία Κοτζιά. Η πρωτοβουλία του Live Earth ανήκει στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ ενώ αστέρες της διεθνούς μουσικής σκηνής "ταγουδούν" το μήνυμα σε οκτώ μητροπόλεις του κόσμου:
Σίδνεϊ
Τόκιο
Γιοχάνεσμπουργκ
Σαγκάη
Αμβούργο
Λονδίνο
Ουάσινγκτον
Νιου Τζέρσι
Ρίο ντε Τζανέιρο

Από το Σίδνεϊ μέχρι το Λονδίνο και στην Αθήνα, έχουν προγραμματιστεί συνολικά έξι χιλιάδες εκδηλώσεις μ’ ένα αίτημα: να ληφθούν επειγόντως μέτρα πριν είναι αργά. Η πρωτοβουλία πάντως, βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές και εξίσου ένθερμους επικριτές. Οι εμπνευστές της ιδέας, λένε πως τα μέτρα που έλαβαν αποσκοπούν σε μια οικολογική διοργάνωση. Δεν πείθουν όμως όσους πιστεύουν πως οι συναυλίες είναι ακόμα μια σπατάλη ενέργειας και πως οι δισεκατομμυριούχοι αστέρες, που μετακινούνται με ιδιωτικά τζετ, δεν είναι αρμόδιοι να μιλούν για σωτηρία του πλανήτη.
πηγή: nature.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...