7.9.07

Συνέντευξη Τύπου επιστημονικών φορέων και επιμελητηρίων για τα δάση και το περιβάλλον


disconnect my brain
Originally uploaded by satel444
Τη λήψη άμεσων μέτρων που θα αποσκοπούν στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, στη θεσμική και ουσιαστική κατοχύρωση του δασικού οικοσυστήματος και στην αποτροπή δημιουργίας προσδοκιών από την καταστροφή του, ζήτησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και επιμελητηρίων και παράλληλα, ανακοίνωσαν τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τις Φυσικές και Ανθρωπογενείς Περιβαλλοντικές Καταστροφές με διεπιστημονική, διαπανεπιστημιακή, πανελλαδική οργάνωση.
Ειδικότερα, εκπρόσωποι των Γεωτεχνικού, Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίων Ελλάδας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικράτειας, διατύπωσαν σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για την πρόληψη, την καταστολή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, άμεσες και σε βάθος χρόνου, στις πληγείσες περιοχές και για όλη τη χώρα.

Μεταξύ των μέτρων που προτάθηκαν είναι:

1. Ο επανασχεδιασμός και η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με τρόπο βιώσιμο και σε προγραμματικές φάσεις άμεση, πενταετίας και εικοσαετίας με λήψη μέτρων για κάθε μία, χωρίς να ακυρώνονται μεταξύ τους.

2. Η συμπλήρωση με στοχευμένες δράσεις και μέτρα των διατυπώσεων του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου και των Ειδικών Πλαισίων που έχουν ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση για όλες τις περιοχές της χώρας, πληγείσες και μη.

3. Η άμεση προκαταρκτική εκτίμηση των κινδύνων και αιτιών πλημμύρας στις πληγείσες περιοχές.
περισσότερα εδώ
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...