18.9.07

Το παράδοξο της μόλυνσης


birds in Kerkini
Originally uploaded by satel444
Πολλές φορές μπορεί να έχετε παρατηρήσει αρκετά ζώα, κυρίως πουλιά σε διάφορες μολυσμένες περιοχές(λίμνες, ποτάμια, στάσιμα νερά, σκουπιδότοπους). Τις περισσότερες φορές μάλιστα τα είδη αυτά βρίσκονται σε τεράστιους αριθμούς. Κάποιος, αβασάνιστα, μπορεί να πει ότι καλά τι μας λένε; με τη μόλυνση έχουμε περισσότερα ζώα, δεν παθαίνουν τίποτα.. No, No, No.
Λόγω της γενετικής ποικιλομορφίας κάποια είδη-λίγα- καταφέρνουν να επιβιώσουν. Οι ρυπασμένες αυτές περιοχές, μόνο φιλικές δεν είναι προς τη ζωή. Η γενετική ποικιλομορφία κάνει λίγα είδη να επικρατούν ενώ η ποικιλομορφία των ειδών, η βιοποικιλότητα εξαφανίζεται. Συμπέρασμα: Τα περισσότερα είδη εξαφανίζονται λόγω της ρύπανσης της περιοχής τους. Αυτά τα είδη που κατακλύζουν τον χώρο ύστερα είναι αυτά που κατάφεραν να επιβιώσουν, να επικρατήσουν και να πολλαπλασιαστούν δίχως ανταγωνισμό. Αν δεν υπήρχε ρύπανση διαφορετικά είδη, θα συνυπήρχαν, θα υπήρχε μια δυναμική αλληλεξάρτηση, όλα θα ήταν πιο φυσιολογικά, τίποτε ενάντια στη φύση.
Και μπορεί οι άνθρωποι να είναι πιο σκληροί από τη φύση ώρες ώρες αλλά οι νόμοι τους είναι πολύ πιο ανίσχυροι. Όταν παραβιάζονται οι νόμοι της φύσης, όλοι τιμωρούνται, μαζί και ο άνθρωπος.

earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...