10.1.08

Η Κίνα απαγορεύει τη χρήση πλαστικών σακούλων


plastic army
Originally uploaded by satel444
Από 1η Ιουνίου απαγορεύεται στην Κίνα η χρήση πλαστικών σακούλων. Σε μια Κίνα που καταναλώνει καθημερινά περίπου 3 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες, αυτό το μέτρο έχει πολύ θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Πλαστικές σακούλες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες για αγορά αλλά οι εταιρίες κατασκευής υφασμάτινων σακούλων αναμένεται να ανθίσουν. Μια κίνηση που πολλοί δεν περίμεναν από μία κυβέρνηση πρόθυμη να κάνει κάτι ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και γενικότερα. Μπράβο.
Όσο για το πως οι πλαστικές σακούλες επηρεάζουν το περιβάλλον:
Δεν είναι βιοδιασπώμενες, αυτό σημαίνει οτι μένουν για πολύ καιρό εκεί που θα καταλήξουν. Εμποδίζουν το νερό της βροχής να μπει στο έδαφος και αυτό έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του νερού. Επίσης η καύση τους απελευθερώνει τοξικές ουσίες και χημικά συμβάλλοντας στη μόλυνση του αέρα. Τέλος προκαλεί το θάνατο πολλών ζώων που τις καταπίνουν όπως συμβαίνει στις γάτες αλλά και σε πιο σπάνια είδη ζώων όπως στις χελώνες Caretta caretta που μπερδεύουν τις σακούλες με μέδουσες, και τις τρώνε.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com(με πληροφ. από enn.com)

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μου αρεσει που ολοι θελουν να το παιξουν οικολογοι!!!

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...