25.4.07

Ο γνωστός περιβαλλοντολόγος Robert Swan στην Ελλάδα


Ο διάσημος 'Αγγλος περιβαλλοντολόγος και εξερευνητής της Ανταρκτικής μίλησε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Μπενάκη για την υπερθέρμανση του Πλανήτη και τις κλιματικές αλλαγές
Το καμπανάκι του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη, ήρθε να κρούσει και στην Αθήνα ο διάσημος 'Αγγλος περιβαλλοντολόγος και εξερευνητής της Ανταρκτικής Ρόμπερτ Σουάν. Αφορμή για την παρουσία του στην χώρα μας είναι η έναρξη των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Οικολογίας - ECOWEEK 2007 - που σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθούν φέτος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Αίγινα, με θέμα την υπερθέρμανση του Πλανήτη και τις κλιματικές αλλαγές. Σήμερα το βράδυ θα μιλήσει στο Μουσείο Μπενάκη.
Κάλεσμα κινητοποίησης
Ο Ρόμπερτ Σουάν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ομιλητές παγκοσμίως, όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης εμπειρίας του στην εξερεύνηση των δύο Πόλων, περπατώντας 1350 χιλιόμετρα στην Ανταρκτική, αλλά και λόγω της μοναδικής ικανότητάς του να συνδυάζει και να συγκρίνει τις εμπειρίες αυτές με τις καθημερινές δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος στο δικό του εργασιακό περιβάλλον.
"Η Ανταρκτική, εδώ και μία 20ετία προσπαθεί να μας πει κάτι αλλά δεν θέλουμε να την ακούσουμε", είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Βρετανικό Συμβούλιο ο κ. Σουάν, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τον πλανήτη μας.
"Οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Γεγονός που απαιτεί άμεση λύση" τόνισε ο διάσημος εξερευνητής και απεύθυνε κάλεσμα σε όλους να κινητοποιηθούν "διότι πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας το αύριο από σήμερα"
Η πρωτοβουλία της εβδομάδας οικολογίας, όπως εξήγησε ο πρόεδρος Ηλίας Μεσσίνας, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στην Αίγινα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση.
Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Αθήνα και εξαπλώνεται και σε άλλες πόλεις.
Στις εκδηλώσεις θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την υπερθέρμανση του πλανήτη, μία ταινία με τίτλο "Μια ενοχλητική αλήθεια" που πρέπει όλοι να δουν, λόγος για τον οποίο η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Οι επόμενες προγραμματισμένες ομιλίες του είναι:

Θεσσαλονίκη
3 Μαΐου 2007, 7 μ.μ.
Μουσείο Τεχνολογίας
4 Μαΐου 2007, 9 μ.μ.
Μουσείο Τεχνολογίας
Αθήνα
20 Μαΐου 2007, 11 π.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου ΚορυδαλλούΜ. Μερκούρη, Αίθουσα Πλειάδες
30 Μαΐου 2007, 7 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς
3 Ιουνίου 2007
Έκθεση EcoLife, Κέντρο Ξιφασκίας,Ελληνικό
πηγή: pathfinder.gr
british council Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...