Τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες διασταυρώνουν τις γνώσεις τους στο Megaron Plus σε μια διάλεξη για τις «Επιπτώσεις των εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας στη φύση και το περιβάλλον» την Τετάρτη 25 Απριλίου.
Η διεπιστημονική συνάντηση είναι η τέταρτη που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Οι ομιλητές Αριστείδης Πατρινός, Γιώργος Χρούσος και Δέσποινα Βώκου θα μιλήσουν με γλώσσα απλή για τις αλληλοσυμπληρούμενες επιστήμες τους και θα εστιαστούν στις λύσεις που αυτές προσφέρουν για την ανθρώπινη υγεία και το φυσικό περιβάλλον.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Θύμιος Παπαγιάννης, αρχιτέκτων-πολεοδόμος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της WWF International.
Ο Αριστείδης Πατρινός, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, εργάστηκε από το 1988 ως το 2006 για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε διάφορες επιτελικές θέσεις, φθάνοντας στο βαθμό του Διευθυντή Βιολογικής και Περιβαλλοντικής Έρευνας στο Γραφείο Επιστημών του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Ήταν επίσης βασικός συντελεστής στο Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος. Ύστερα από δεκαεπτά χρόνια σταδιοδρομίας στο αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανέλαβε την θέση του προέδρου στη Synthetic Genomics, μια νέα εταιρία με στρατηγικό στόχο την επίλυση ενεργειακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων με τη χρήση της σύγχρονης Βιοτεχνολογίας.
Ο Γιώργος Χρούσος, διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εστιάσει την έρευνά του στον άξονα υποθαλάμου- υπόφυσης- επινεφριδίων και έχει μελετήσει εκτεταμένα τις νευρο-ενδοκρινολογικές μεταβολές που συσχετίζονται με τις διαταραχές του συναισθήματος, του ύπνου, της αντίληψης του πόνου, και της ανοσολογικής λειτουργίας. Έχει συγγράψει πάνω από χίλια επιστημονικά άρθρα και πάνω από σαράντα χιλιάδες άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις περιέχουν παραπομπές στο έργο του.
Η Δέσποινα Βώκου είναι καθηγήτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και για πολλά χρόνια γραμματέας ή αντιπρόεδρος της WWF-Ελλάδας. Ο μεγαλύτερος όγκος του ερευνητικού της έργου αφορά στα είδη των βιοκοινοτήτων, τη Χημική Οικολογία και την Οικολογία Αναπαραγωγής και Διασποράς.
πηγή: in.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό
Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum - μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...
-
Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum - μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...
-
Οι πτερόσαυροι αποτέλεσαν μια τάξη ερπετών με ικανότητα πτήσης και έζησαν από το τέλος του Ιουρασικού μέχρι το τέλος του Κρητιδικού (22...
-
Παγετώνας Vernagtferner, Αυστρία . Image courtesy of the United Nations Environment Program. Περισσότερα εδώ κι εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου