11.5.07

Οικολογική στροφή για την αυτοκρατορία του Ρ. Μέρντοχ


Ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, δήλωσε ότι η γιγαντιαία εταιρία του News Corporation θα υιοθετήσει "την απόλυτη οικολογική προσέγγιση" στη λειτουργία της.
"ΣΥΜΦΩΝΑ με τις εκτιμήσεις μας, η εταιρία μας, παγκοσμίως εκπέμπει 641.500 τόνους ρυπογόνων ουσιών" είπε ο κ. Μέρντοχ και πρόσθεσε: "Ο στόχος μας δεν είναι να μείνουμε σ' αυτό το επίπεδο, παρά τη συνεχή επέκτασή μας. Ούτε απλώς να τους μειώσουμε. Ο στόχος μας είναι να τους μηδενίσουμε". Όπως εξήγησε ο Αυστραλός βαρόνος των μέσων ενημέρωσης για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, που όπως τόνισε "είναι επιβεβλημένο", θα γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιριών του. “Θα αλλάξουμε το DNA των εταιριών μας" είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Θα μειώσουμε την χρήση ενέργειας παραδοσιακής μορφής και αυξήσουμε την ανακύκλωση" είπε.
Ο κ. Μέρντοχ που μεγάλωσε στη Μελβούρνη είπε ότι οι συνέπειες της παρατεταμένης ανομβρίας στην πόλη του "είναι καταστροφικές". Κάλεσε δε και τις άλλες μεγάλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της δικιάς του. "Οι εφημερίδες μας, τα κανάλια μας, τα περιοδικά μας, τα βιβλία μας, τα φιλμ μας και οι ιστοσελίδες μας θα κάνουν αδιάκοπη καμπάνια υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος για να τους ευαισθητοποιήσουμε όλους" είπε και κάλεσε και τους 50 χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρίας του να σκεφτούν τρόπους για να την προστασία του περιβάλλοντος. "Εγώ", κατέληξε, "έκανα την αρχή. Αγόρασα ένα υβριδικό αυτοκίνητο και στο σπίτι μου και το γραφείο μου χρησιμοποιώ μόνο προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα".
πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...