28.5.07

Μείωση του διοξειδίου στις ΗΠΑ


Μείωση 1,3% σημείωσαν το 2006 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Τα στοιχεία της Αρχής Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ για το 2006 δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 3,3%, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 78 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.
Σε δήλωση του, ο πρόεδρος Μπους εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκθεση λέγοντας ότι επικυρώνει τις πολιτικές του στην ενέργεια και στα θέματα κλιματικών αλλαγών θυμίζοντας πως το 2002 είχε απευθύνει έκκληση για τη μείωση της πυκνότητας των λεγομένων αερίων του θερμοκηπίου ή των εκπομπών ανά μονάδα του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 18% μέσα σε μία δεκαετία.
Σε γραπτή δήλωση του ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως "η έκθεση για τις εκπομπές του 2006 δείχνει μείωση 4,5% στην πυκνότητα του διοξειδίου, η μεγαλύτερη ετήσια μείωση από το 1990 μας τοποθετεί πολύ πιο μπροστά από αυτό που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το στόχο μου για μείωση της πυκνότητας των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2012"
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επικριθεί σκληρά λόγω της απόσυρσης των ΗΠΑ από το πρωτόκολλο του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές, το οποίο δεν επικυρώθηκε ποτέ από την αμερικανική γερουσία.
Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ διαπιστώθηκε ότι οι ανθρωπογενείς παράγοντες συνεισφέρουν όλο και περισσότερο στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή, παίρνοντας μια πολύ πιο σκληρή στάση στο θέμα από ότι η κυβέρνηση Μπους.
πηγή: Α.Π.Ε. , Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...