13.10.07

Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων για τη λίμνη Κορώνεια

Τραγική» αλλά «αναστρέψιμη» χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί στη λίμνη Κορώνεια οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που διοργάνωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι Οικολόγοι Πράσινοι, για τη σωτηρία της λίμνης. «Η κατάσταση της Κορώνειας είναι τραγική. Είναι, όμως, αναστρέψιμη, αν αρθούν τα αίτια της υποβάθμισης», τόνισε η βιολόγος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων -Υγροτόπων, Βασιλική Τσιαούση, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο «παρά πέντε».
Στην οικολογική ταυτότητα της λίμνης Κορώνειας και της λίμνης Βόλβης αναφέρθηκε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας του ΑΠΘ, Μαρία Μουστάκα. Για τη Βόλβη τόνισε ότι και σήμερα εξακολουθεί αισθητικά να είναι μια «ελκυστική» λίμνη, σε αντίθεση με την Κορώνεια, που βρίσκεται -όπως είπε- σε «κρίσιμη» οικολογική κατάσταση. «Οικολογικά, η λίμνη Κορώνεια είναι στο τελευταίο στάδιο πριν από το θάνατο», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η αποκατάστασή της και ότι θα είναι πολύ αργή η πορεία. «Στην καλύτερη περίπτωση, τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σε μια δεκαετία», υπογράμμισε η κ. Μουστάκα.
περισσότερα εδώ
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...