13.12.07

Ανήσυχος ο ντε Μπόερ για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στη σύνοδο για το Περιβάλλον στο Μπαλί


air pollution
Originally uploaded by satel444
Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ για το Κλίμα Ιβο ντε Μπόερ δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ ανήσυχος για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στη σύνοδο για το Περιβάλλον στο Μπαλί, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή. "Ανησυχώ για τον ρυθμό που επικρατεί. Αύριο (Παρασκευή) το μεσημέρι θα είναι πολύ αργά", τόνισε ο ντε Μπόερ. "Έχω την αίσθηση ότι επειδή πολλά θέματα έχουν μεταφερθεί σε ανώτερο επίπεδο διαπραγματεύσεων και συνδέονται μεταξύ τους, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που ή θα περάσουν όλα ή όλα θα χαθούν", είπε χαρακτηριστικά ο ντε Μπόερ. "Αν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την εργασία για το μέλλον, όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει", πρόσθεσε.
Βασικός στόχος της συνόδου στο Μπαλί είναι να χαραχθεί ένας ’οδικός χάρτης’ διαπραγματεύσεων ώστε να παραταθεί και μετά το 2012 το πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο αποτελεί το μοναδικό όπλο της διεθνούς κοινότητας για τον περιορισμό των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στο μεταξύ, σταθερή στη θέση της να μη δεσμευτεί σε μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40% ως το 2020, παραμένει η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στη διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές στο Μπαλί της Ινδονησίας.
πηγή: ΑΠΕ(τμήμα κειμένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...