10.12.07

Κ.Καραμανλής: Επείγουσα ανάληψη δράσης για την υπερθέρμανση του πλανήτη


It's all greek to you
Originally uploaded by satel444
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Σ. Χατζηγάκη και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Β. Νικόπουλο, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.
Την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής σε δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια των εργασιών της Β΄Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής που διεξήχη στην Λισαβόνα. "Επιβεβαιώσαμε για άλλη μία φορά την υποστήριξη της χώρας μας στις διεθνείς προσπάθειες αλλά και στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαμόρφωση και την εφαρμογή μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για το περιβάλλον", τόνισε ο κ. Καραμανλής. Επανέλαβε δε τις δεσμεύσεις και τους συγκεκριμένους στόχους που έχουν τεθεί για την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για τη μείωση των εκπομπών ρύπων για το διάστημα μέχρι το 2020.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα της μετανάστευσης το οποίο, όπως ανέφερε "είναι αναμφίβολα πρώτη προτεραιότητα για τις σχέσεις ΕΕ - Αφρικής και η χώρα μας επηρεάζεται ιδιαίτερα από το φαινόμενο αυτό".
Περισσότερα εδώ
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...