8.2.09

Δεν υπάρχει παγκόσμια θέρμανση: Κάνει κρύο σήμερα στο χωριό μου


let it snow


Το θέμα με έχει κουράσει λίγο και ανησυχώ που βλέπω μερικούς ανθρώπους να αμφισβητούν τη συνεισφορά των αερίων του θερμοκηπίου στη διαμόρφωση του κλίματος, να πιστεύουν ότι οι περισσότεροι επιστήμονες «τα παίρνουν» για να σιωπούν διότι υπάρχουν ένα σωρό οικονομικά συμφέροντα στην παραδοχή της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής(ναι, το ορυκτά καύσιμα!), ότι τα λαμόγια ζουν ανάμεσα μας(χθες είδα ένα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας μου), ότι ο κόσμος ψύχεται εδώ και κάτι χρόνια…

Οι περισσότερες βέβαια μελέτες δεν δείχνουν τίποτε από όλα αυτά που υποστηρίζουν αλλά επειδή πάντα θα υπάρχει μία, δύο, τρεις-αυτές θα είναι οι σωστές αν λάβουμε βέβαια υπόψη και τις συνωμοσίες κατά της ανθρωπότητας.

Το νέο της ημέρας: Κάνει κρύο σήμερα στην Κ…πετεινίτσα...

Στην Κ..πετεινίτσα λοιπόν είχε πολύ κρύο σήμερα, δεν ήταν όπως την προηγούμενη βδομάδα, μπουμπούνιζε και έριχνε χιόνι, χαλάζι.. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχει παγκόσμια θέρμανση και ότι ο κόσμος μπαίνει σε φάση ψύξης.

Ας δούμε και την πραγματικότητα..

Η χαοτική φύση του καιρού δε μας επιτρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα για το κλίμα από ένα μόνο δεδομένο, κρύο η ζέστη. Η θερμοκρασία ενός μέρους σε μια χρονική στιγμή είναι καιρός, δε λέει τίποτα για το κλίμα, πόσο μάλλον για την κλιματική αλλαγή, πόσο μάλλον για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Ναι στην Αμερική χιόνιζε πολύ, οι θερμοκρασίες ήταν πάρα πολύ χαμηλές, το ίδιο και στη Δυτική Ευρώπη. Στην Αυστραλία, ο καύσωνας έδωσε θερμοκρασίες ρεκόρ στα τέλη Ιανουαρίου(μέχρι 48 βαθμούς κελσίου), οι πυρκαγιές έχουν σκοτώσει 90 περίπου ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Τα συμπεράσματα για το κλίμα βγαίνουν μακροπρόθεσμα, από καταγραφές και τα στοιχεία αυτά λέγονται επιστημονικά.

Όσο για τον Ιανουαρίου για τον οποίο ξεσηκώθηκαν μερικοί βάσει του καιρού ότι δεν υπάρχει παγκόσμια θέρμανση, αλλά ψύξη, ορίστε και τα πρώτα αποτελέσματα από τον NOAA( US Oceanic and Atmospheric Administration) . Ο Ιανουάριος ήταν “warmer than normal”.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...