26.3.07

Υπεγράφη η σύμβαση:Το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο θα λειτουργήσει στα Τρίκαλα τον Ιούνιο


Αθήνα : Η πρώτη πανελλαδική σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας υπογράφηκε την Πέμπτη από το ΔΕΣΜΗΕ και την εταιρεία «Δερπανόπουλος Ενεργειακή ΑΕ».

Αφορά στην κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα που θα λειτουργήσει στο νομό Τρικάλων, σε ιδιόκτητη έκταση 10 στρεμμάτων του δήμου Βασιλικής, στη θέση Γερακάρι. Θα έχει ισχύ 94,5KW και η ενέργεια θα παράγεται από φωτοβολταϊκά κάτοπτρα σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις Α.Π.Ε.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο -που σχεδιάζεται να έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά στο τέλος Μαϊου και να αρχίσει να παράγει ενέργεια από τον Ιούνιο- θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα της εταιρείας, με ετήσια παραγωγή 185 Mwh.

Θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά στοιχεία της γερμανικής εταιρείας Solon, ενώ θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα παρακολούθησης του ήλιου Sun Carrier.

Η σύμβαση καθορίζει τους όρους πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παραχθεί στο πρώτο πάρκο και υπογράφηκε στα γραφεία του ΔΕΣΜΗΕ από τον διευθυντή Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του Διαχειριστή του Συστήματος Αν.Αδρακτά και του προϊσταμένου Α.Π.Ε.

Χ.Λαζάνη και εκ μέρους της ««Δερπανόπουλος Ενεργειακή ΑΕ» από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρ.Δερπανόπουλο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δρεπανόπουλος αναφέρθηκε στα σχέδια της εταιρείας του, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειδοτήσεων για άλλα δύο πάρκα ισχύος 98KW στο νομό Τρικάλων και ενός πάρκου 99ΚW στη νήσο Κάρπαθο του νομού Δωδεκανήσου. Επίσης σκοπεύουμε σύντομα να υποβάλουμε φάκελο στη Ρ.Α.Ε για αδειοδότηση 700KW στο νομό Τρικάλων. Όλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα κατασκευαστούν σε ιδιόκτητες εκτάσεις είτε των μετόχων είτε της εταιρείας. Στόχος της εταιρείας τα επόμενα δύο χρόνια είναι η συνολική ισχύς των πάρκων της να υπερβαίνει τα 2,5KW».

πηγή: pathfinder.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε με το καλό και σε άλλες πόλεις να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να εγκατασταθούν φωτοβολταικα πάρκα .

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...