9.12.08

Λίμνη Κουμουνδούρου

Μιας και το Σαββατοκύριακο ήμουν στην Αθήνα βρήκα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην λίμνη Κουμουνδούρου που διοργάνωσε η Διαρκής Κίνηση με την ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Για περισσότερα εδώ. Η πορεία έγινε με αίτημα την αποτροπή της εγκατάστασης δεξαμενών πετρελαίου της SHELL στο γύρω χώρο. Αν κάτι τέτοιο γίνει η λίμνη θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Η λίμνη παρά τις ανθρώπινες παρεμβάσεις παραμένει ένας υδροβιότοπος ο οποίος απειλείται από την εκτεταμένη μόλυνση.
Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις:

10

4

24

28

7

11

27

2

1

15

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

3 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

λίμνη?

μόνο κατ'ευφημισμό...

AndreasVr είπε...

Από wikipedia:
Ως λίμνη νοείται ο υγροβιότοπος που αποτελείται απο μάζες νερού, γλυκού ή αλμυρού, συγκεντρωμένες σε κοιλότητες της επιφάνειας της γης, φαινομενικά στάσιμες και χωρίς άμεση επικοινωνία με τη θάλασσα. Τα βάθη των λιμνών είναι σχετικά μικρά σε σχέση με των Ωκεανών και των Θαλασσων.

"Μικρή και ασήμαντη" αλλά λίμνη.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι κατ΄ευφημισμό λίμνη, τότε πως εξηγείς με το δικό σου νου τον σπάνιο Σταχτοτσικνιά, τις φαλαρίδες, τον κύκνο κτλ πουλιά στη Λίμνη Κουμουνδούρου; Με την ευκαιρία, η στάθμη της λίμνης είναι περίπου 1,5 μέτρο πιο ψηλά από τη στάθμη της θάλασσας ακριβώς δίπλα. Α! που σαι τρέχουν και νερά συνέχεια (αρχ. ονομασία:Ρειτών).
φωτό: http://korydallos.blogspot.com/2008/12/blog-post_08.html

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...