18.10.08

6 απλές και λογικές συμβουλές για να έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής


1)Κάντε μπάνιο στα γρήγορα!
Το πόσιμο νερό δυστυχώς τελειώνει! Και ακόμη πιο δυστυχώς η αφαλάτωση είναι μια πολύ ακριβή διαδικασία. Αν θέλετε οι απόγονοί μας να ζουν μια φυσιολογική ζωή αλλάξτε τρόπο ζωής όσον αφορά το νερό και όχι μόνο! Ξύρισμα, βούρτσισμα δοντιών, πλύσιμο πιάτων με βρύση ανοιχτή απαγορεύονται. Προς αυτούς που έχουν παιδιά: Συνήθως οι κλασικοί Έλληνες γονείς νοιάζονται υπερβολικά για τα παιδιά τους. Και καλά κάνουν(εντάξει, όχι πάντα). Δε διστάζουν να ξοδεύουν περιουσίες για να δουν το παιδί τους μια μέρα να διαπρέπει επιστημονικά. Διαχρονική είναι η φράση: Πάρε το μπουφάν σου θα κρυώσεις! Θα πρότεινα λοιπόν πέρα από τις κλασικές συμβουλές που δίνετε στα παιδιά να προσθέσετε και κάτι για το νερό. Σίγουρα τα παιδιά έχουν καλύτερη οικολογική συνείδηση απ' ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι αλλά δυστυχώς αυτό δε φτάνει. Η οικογένεια έχει συνήθως τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του ατόμου. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξουμε όλοι τρόπο ζωής σ' αυτό το θέμα. Όχι στην άσκοπη σπατάλη. Δώστε το παράδειγμα και συμβουλέψτε τους γύρω σας να μην σπαταλούν το πιο σημαντικό μόριο της ζωής.

2)Κάντε τα ψώνια σας με επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες
Ήδη κάποια σουπερμάρκετ μοιράζουν τέτοιες στη χώρα μας. Η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κίνας και άλλων χωρών οι οποίες έχουν απαγορέψει τη χρήση πλαστικών σακούλων.

3)Περπατήστε, κάντε ποδήλατο ή χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όταν μπορείτε- και αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι σας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Εδώ θέλω να αναφέρω ένα πράγμα που με εκνευρίζει απίστευτα: Πολλοί αγοράζουν αυτοκίνητο χωρίς καν να έχουν χώρο για πάρκινγκ στο σπίτι τους.. Πόσο τραγικό είναι αυτό. Σα συνέπεια τα πεζοδρόμια αρχίζουν να γίνονται είδος προς εξαφάνιση. Καμιά φορά μου ρχεται να διασχίσω τα πεζοδρόμια πατώντας πάνω στα αυτοκίνητα. Άλμα από αμάξι σε αμάξι! Μην αγοράζετε αυτοκίνητο λοιπόν αν δεν έχετε εξασφαλίσει χώρο γι' αυτό στο σπίτι σας. Πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα τώρα.

4)Κάντε μια έρευνα αγοράς για τις συσκευές που θα αγοράσετε και επιλέξτε τις πιο ενεργειακά οικονομικές που αντέχει η τσέπη σας.

5)Φυτέψτε φυτά παρόμοια με αυτά που φυτρώνουν φυσιολογικά στην περιοχή σας, αν έχετε κήπο.


6)Σβήστε τα φώτα και τις συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα ήθελα να έβλεπα ένα γκάλοπ από κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων στο οποίο να απαντούν οι πολίτες αν γνωρίζουν την αξία των παραπάνω συμβουλών και πόσοι τις τηρούν. Αλλά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι απασχολημένες με το ποιο κόμμα προηγείται στην πρόθεση ψήφου και ποια ποδοσφαιρική ομάδα έχει κάνει καλύτερες μεταγραφές.

AndreasVr είπε...

Τις πιο πολλές φορές, τέτοιου είδους συμβουλές φαντάζουν ρομαντικές σε πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...