22.6.07

Greenpeace: Αθρόα μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων θα προκαλέσει τις ερχόμενες δεκαετίες η διεθνής κλιματολογική αναστάτωση

Τα 30 ερχόμενα έτη από ποικίλα επί μέρους προβλήματα (λειψυδρία, ερημοποίηση κ.λπ.), τα οποία όμως όλα θα τα προκαλέσει η κλιματολογική αναστάτωση, διεθνώς, 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να αλλάξουν τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και να γίνουν πρόσφυγες, ανακοινώθηκε σήμερα από την οικολογική οργάνωση "Γκρίνπις", που επικαλέστηκε μελέτη του καθηγητή Κορντ Τζάκομπέιτ, του πανεπιστημίου του Αμβούργου.
Οι καθημερινές συνθήκες ζωής για εκατομμύρια ανθρώπων, που ζουν ιδίως στις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, θα επιδεινωθούν σε τέτοιο βαθμό, που αυτοί επιδιώκοντας απλά να επιβιώσουν θα φύγουν από τις πατρίδες τους.
Ήδη στις ημέρες μας, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια ανθρώπων έχουν υποχρεωτικά μετακινηθεί εξαιτίας των δυσμενών κλιματολογικών επιπτώσεων στη γεωγραφική περιοχή τους, με κοινό παρονομαστή την "υπερθέρμανση του πλανήτη".
Παραδείγματα: έχουν ήδη γίνει πρόσφυγες κάτοικοι νησιωτικών συμπλεγμάτων στο νότιο Ειρηνικό, του Μπανγκλαντές, της σαχάριας ευρείας γεωγραφικής "ζώνης" (Αφρική), επισημαίνει η "Γκρινπίς".
"Δεν μπορούν να κάνουν τίποτε οι άνθρωποι αυτοί και είναι τα πρώτα θύματα της κλιματολογικής αναστάτωσης. Τα δε βιομηχανικά κράτη, ενώ φέρουν την ευθύνη, εφαρμόζουν νομοθεσίες βάσει των οποίων η ροή της μετανάστευσης προς αυτά είναι εντελώς περιορισμένη πλέον" επισήμανε επίσης η "Γκρινπίς".
πηγή: ert3.gr(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...