25.6.07

Φονική η επέλαση του καύσωνα


Φονικός αποδείχθηκε ο καύσωνας που επισκέφθηκε τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, στο Αίγιο και τη Λάρισα.
Σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο του σχεδίου Περσέας. Μικρή ήταν, πάντως, η αύξηση των κλήσεων για παροχή βοήθειας, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Κέντρου Νίκος Παπαευσταθίου.
Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, έως 42 βαθμούς Κελσίου, και στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 43 σήμερα, ενώ η Τρίτη θα είναι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πιο καυτή ημέρα της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Ανάσες δροσιάς αναμένονται από την Πέμπτη, με την ενίσχυση των βοριάδων.
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη και την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστές, για το κοινό, από τις 12.00 οι δημόσιες υπηρεσίες. Εορταστική ήταν και η έξοδος των Αθηναίων, που απέδρασαν στις κοντινές παραλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Σαββατοκύριακο πέρασαν από τα διόδια Σχηματαρίου και Ελευσίνας 300.000 αυτοκίνητα.
πηγή: Ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...