23.6.07

Το Μόναχο είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής



Λονδίνο
Το βρετανικό περιοδικό Monocle δημιούργησε μία λίστα με τις 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Μόναχο, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη αντίστοιχα.
Η λίστα περιλαμβάνει πόλεις που διαθέτουν την καλύτερη ποιότητα ζωής. Το περιοδικό έλαβε υπόψη του μια σειρά στοιχείων, από τα επίπεδα απασχόλησης, το πόσο πράσινο μπορεί κανείς να βρει στην πόλη, την υποδομή και άλλες πόλεις.
«Για μας σημαντικός παράγοντας ήταν ο καιρός, όπως και το έγκλημα. Επίσης κοιτάξαμε εάν είναι εύκολο να περάσεις καλά σε αυτές τις πόλεις. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε παράγοντες όπως το εάν μπορεί κάποιος να πιεί ένα ποτό μετά τις 10 το βράδυ, εάν είναι δύσκολο να ψωνίσει κανείς και εάν οι ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι φιλικές προς τον καταναλωτή» δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Τάιλερ Μπρουλ.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην εικοσάδα δεν περιλαμβάνονται το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, ενώ το Παρίσι βρίσκεται μόλις στη 19η θέση.
Τη δεκάδα της λίστας συμπληρώνουν το Τόκιο, η Βιέννη, το Ελσίνκι, το Σίδνεϊ, η Στοκχόλμη, η Χονολουλού και η Μαδρίτη.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...