11.6.07

Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Κίνα, 600.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους: Καταστροφές σε έξι επαρχίες



Πεκίνο

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν τη νότια Κίνα.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» μετέδωσε ότι τουλάχιστον ακόμα 12 άνθρωποι αγνοούνται.Σχεδόν 600.000 Κινέζοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξ αιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν έξι κινεζικές επαρχίες και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, 48.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί και άλλες 94.000 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Από τις βροχές και τις πλημμύρες έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος αγροτικών καλλιεργειών.Οι αρχές εκτιμούν ότι το κόστος των ζημιών μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 370 εκατομμύρια δολάρια.
Καταστροφές στην ΑυστραλίαΠαράλληλα, εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την ανατολική Αυστραλία.
Εννιά νεκροί και τεράστιες υλικές καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμό, ενώ τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην πόλη Μέτλαντ, βόρεια του Σίδνεϊ, καθώς τα νερά του ποταμού Χάντερ απειλούσαν να σπάσουν τα φράγματα στο κέντρο της πόλης.
Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλλίας, Νέιθαν Ρις υπογράμμισε ότι από τα νερά απειλείται και η πόλη του Νιούκαστλ στην κοιλάδα του Χάντερ. Το Νιούκαστλ επλήγη την περασμένη Παρασκευή από μια τρομακτική καταιγίδα με αποτέλεσμα να βυθιστούν πολλά πλοιάρια που μετέφεραν κάρβουνο στο λιμάνι.
Τα στοιχεία της φύσης σάρωσαν την πόλη σε τέτοια έκταση που ήταν σαν «να έγινε σεισμός» δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...