14.6.07

Διάλεξη του Αλ Γκορ στο Μέγαρο Μουσικής


Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Al Gore μίλησε χθες στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τις κλιματικές αλλαγές στα πλαίσια της ευρωπαικής του περιοδείας.


Στη διάλεξη παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεώργιος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Κώστας Σημίτης καθώς και πολλές άλλες πολιτικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες της χώρας.


Ο Αλ Γκορ μέσω διαφανειών πολλές από τις οποίες εμφανίζονταν και στην ταινία του, τόνισε την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης μας και πως η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεσή.


" Έχουμε 10 χρόνια περιθώριο να σώσουμε τον πλανήτη " δήλωσε ενώ μέσω της κατάθεσης προσωπικών εμπειριών του από το χώρο της πολιτικής κατέληξε στο ότι η χώρα του δυστυχώς δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη του Κιότο αλλά παρ'ολα αυτά πολλές πολιτείες κινητοποιούνται για το περιβάλλον.


Ο Αλ Γκορ με την παρουσίαση διαφόρων επιστημονικών στοιχείων και αναλύσεων τόνισε πως για τις κλιματικές αλλαγές ευθύνεται ο άνθρωπος και ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα πλήξει διάφορα είδη φυτών και ζώων.


earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...