5.6.07

Αποστάσεις Σαρκοζί από τις προτάσεις Μπους


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προτάσεις του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "New York Times" δήλωσε πως γτο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως ο αμερικανός πρόεδρος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με την απειλή της υπερθέρμανσης.
"Για να σώσουμε τον πλανήτη, πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα. Δεν μπορούμε να είμαστε το νούμερο ένα και οι πιο ισχυροί στον κόσμο και να λέμε στον υπόλοιπο πλανήτη πως δεν ενδιαφερόμαστε για αυτό το θέμα ή πως θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να λύσουμε το πρόβλημα", πρόσθεσε ο Σαρκοζί.
Το σχέδιο του προέδρου Μπους κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και επικρίθηκε ως ασαφές και χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για μείωση των αεριών που προκαλούν ο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε τονίσει τη διαφορετική του άποψη από τον Μπους στο θέμα αυτό και είχε επισημάνει πως κλιματικές αλλαγές και η αντιμετώπισή τους θα είναι μια από τις προτεραιότητες της προεδρικής του θητείας.
πηγή: Ant1 (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...