24.8.07

ΗΠΑ : Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 100 χρόνων πλήττουν τις μεσοδυτικές πολιτείες


lost
Originally uploaded by satel444
Τη ζωή τουλάχιστον 25 ανθρώπων έχουν στοιχίσει οι καταιγίδες και οι πλημμύρες που πλήττουν τις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες τις τελευταίες μέρες.Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις ή υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών στις πολιτείες Νεμπράσκα, Άιοβα, Μινεσότα, Ουισκόνσιν, Ιλινόις, Ιντιάνα και Οχάιο.Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τεντ Στρικλαντ, είναι ένας από τους κυβερνήτες που έχουν κηρύξει αρκετές κομητείες στις πολιτείες αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Χθες στην πόλη Φάιντλεϊ του Οχάιο πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια και οι διασώστες απομάκρυναν δεκάδες κατοίκους με μικρές βάρκες. Αργότερα καταιγίδες έπληξαν μεγάλα τμήματα του Σικάγο και το Ιλινόις, όπου ξεριζώθηκαν δέντρα και περισσότεροι από 180.000 πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Λόγω των προειδοποιήσεων των μετεωρολόγων για τον κίνδυνο ανεμοστρόβιλων έκλεισαν για λίγη ώρα τα δύο αεροδρόμια στο Σικάγο, που είναι από τα πιο μεγάλα στις ΗΠΑ. Επίσης σταμάτησαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στα προάστεια της πόλης. Στο Σικάγο εξαιτίας της κακοκαιρίας γκρεμίστηκε η στέγη μίας αποθήκης με συνέπεια να τραυματιστούν 40 άτομα.
Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που αντιμετωπίζουν οι μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες τα τελευταία 100 χρόνια και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, αφού περιμένουν κι άλλες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο.
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...