29.8.07

Ιός απειλεί τα δελφίνια της Μεσογείου, σύμφωνα με την "Ελ Μούντο".


water turtles
Originally uploaded by satel444
Δεκάδες νεκρά δελφίνια που εκβράζονται στις ακτές της Μεσογείου δημιουργούν φόβους στους οικολόγους ότι ο ιός που τα πλήττει μπορεί να εξελιχθεί σε επιδημία, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Ελ Μούντο".
Τα ζωνοδέλφινα της περιοχής, τα οποία είναι προστατευόμενο είδος, έχουν μολυνθεί από έναν ιό ο οποίος δεν έχει αναγνωριστεί, έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει αρκετές δεκάδες από τα ζώα αυτά και μπορεί να επεκταθεί, δηλώνουν περιβαλλοντολόγοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα."Είμαστε στην αρχή μιας επιδημίας", φέρεται να δήλωσε ο Χαβιέρ Παντόχα, αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος.Εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση για το θέμα αυτό, κατά την οποία θα καταβληθούν προσπάθειες να συντονιστεί η δράση ανάμεσα στις αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας, όμως δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τον ιό και τις επιπτώσεις του. Ο ιός αυτός είναι η τελευταία μιας σειράς δυσκολιών που αντιμετωπίζει το μεσογειακό περιβάλλον της Μεσογείου. Φέτος το καλοκαίρι μέδουσες εμφανίστηκαν στις παραλίες και οι κλιματολόγοι πιστεύουν πως η εμφάνισή τους οφείλεται στην άνοδο της θερμοκρασίας της θάλασσας, καθώς και στην υπερβολική αλιεία των τόνων, που τρώνε τις μέδουσες.
πηγή: ert3.gr(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...