27.8.07

Οι εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών

Δέκα τέσσερεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 12 το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη κυρίως στην Πελοπόννησο. Για μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στη Φθιώτιδα μίλησε στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος του Σώματος, αρχιπύραρχος Ν. Διαμαντής, μη κρύβοντας την απογοήτευσή του για την δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει η βελτίωση που περιμέναμε για σήμερα», δήλωσε ο αρχιπύραρχος.
Ειδικότερα, στη Φθιώτιδα εκδηλώθηκαν και μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στις θέσεις Λύχνο και Καστανιά σε έκταση ελάτης -όπου εντοπίσθηκε και άγνωστο ύποπτο αυτοκίνητο-, στον Πύργο Υπάτης και στη Σπερχιάδα, μεταξύ Δίλοφου και υδροηλεκτρικής μονάδας της περιοχής. Εξαιτίας των πυρκαγιών έχει διακοπεί η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκού. Κατά την επίσημη ενημέρωση, τα μεγάλα μέτωπα στα οποία είναι επικεντρωμένη η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων είναι: * στον Ταΰγετο, όπου υπάρχουν δύο εστίες στα περίχωρα της Καλαμάτας και στο δρόμο της Αλαγονίας προς τις πηγές και το Αρτεμίσιο, * στην Αμαλιάδα, όπου μαίνονται επίσης δύο μέτωπα, στην Ολυμπία και στον άξονα Αμαλιάδας-Πύργου, * στη Μεγαλόπολη, στη ΒΑ πλευρά του Πάρνωνα προς τις κοινότητες Καλλιθέα και Αγριά, * στη Φθιώτιδα, στα μέτωπα Ασβέστης και Ζηλευτό Υπάτης * στο Σοφικό της Κορινθίας και * στις θέσεις Γιαννιτσοχώρι και Ανδρίτσαινα. Στο Αλιβέρι της Εύβοιας, η φωτιά κατευθύνεται προς τα χωριά Παρθένι και Παναγιά, ενώ στην Αρχαία Ολυμπία προς τον Πλάτανο και το Πελόπιο. Στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ αυτή τη στιγμή, οι Γάλλοι δασοκομάντος κατευθύνονται προς τη ζώνη του Πάρνωνα, όπου μαίνεται επίσης η πυρκαγιά.
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...