5.8.07

Υπό μερικό έλεγχο οι περισσότερες πυρκαγιές στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία


Οι προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στις περισσότερες περιοχές. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Φτέρι της Πιερίας, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, επικουρούμενοι από πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή της Μαυροπλαγιάς στο νομό Κιλκίς. Στην περιοχή αυτή, επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 6 οχήματα, καθώς και ένα σκαπτικό μηχάνημα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στο νομό Σερρών, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο βουνό Μπέλες στα Πλατανάκια Κερκίνης, μετά την τελευταία αναζωπύρωση των εστιών της.
Στο νομό Κοζάνης, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στο δημοτικό διαμέρισμα Καταφυγίου του δήμου Βελβεντού, ενώ στην περιοχή αυτή επιχειρεί δύναμη 20 πυροσβεστών με 12 οχήματα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στο δημοτικό διαμέρισμα Ιμέρων του δήμου Σερβίων, η οποία επιτηρείται από 2 πυροσβέστες και 1 όχημα. Η φωτιά αυτή, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Στο νομό Καστοριάς, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Παλιά Κοτύλη του δήμου Νεστορίου, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 5 οχήματα, επικουρούμενοι από πεζοπόρο τμήμα 10 εθελοντών πυροσβεστών.
Στο νομό Φλώρινας, υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη θέση Βάρμπα-Σφήκα του δήμου Πρεσπών, αλλά και στη θέση Σμάρδεσι του δήμου Κρυσταλλοπηγής. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από τις πρωινές ώρες, η δύναμη αυτή, ενισχύεται με 18 πυροσβέστες.
πηγή: ert3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...