28.8.07

Συνάντηση του ΟΗΕ για το διάδοχο του Κιότο ξεκίνησε στη Βιέννη


Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιστήμονες και περιβαλλοντιστές από 150 χώρες συναντώνται στη Βιέννη από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, για να συζητήσουν πώς μπορεί να επεκταθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο κατά της κλιματικής αλλαγής μετά το 2012.
«Η συνάντηση αυτή θα δώσει ενδείξεις για το κατά πόσο η κοινότητα της πολιτικής είναι διατεθειμένη να προχωρήσει πέρα από τις καλοπροαίρετες κοινοτοπίες» δήλωσε ο Αϊβο ντε Μπόερ, επικεφαλής της Συνθήκης-Πλαισίου για τις Κλιματικές Αλλαγές του ΟΗΕ (UNFCC).
Η συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα, προετοιμάζει το δρόμο για τη διάσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας. Με τη διάσκεψη αυτή θα ξεκινήσει μια διετία επίσημων συνομιλιών για το διάδοχο του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο υποχρεώνει 35 βιομηχανικά κράτη να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 5%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έως το 2012.
περισσότερα εδώ
πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

kirk είπε...

ου γαρ σπειρεις αθτο θερισεις

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...