5.3.09

Ζώα έρχονται από τον ουρανό; - Η βροχή των ζώων

Ένας πιθανός μηχανισμός του φαινομένου: 1. Τα ψάρια σηκώνονται με ισχυρό άνεμο από μια λίμνη 2. Τα σύννεφα μετακινούνται πάνω σε μια αστική περιοχή και τα ψάρια πέφτουν.

Παρά την μεγάλη πρόοδο του ανθρώπινου είδους στην επιστήμη και την τεχνολογία τα τελευταία 100 χρόνια, υπάρχουν αρκετά συμβάντα-γεγονότα που οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν επαρκώς. Ένα από αυτά είναι και η βροχή των ζώων.

Η βροχή των ζώων είναι ένα σχετικά σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο, με διάφορα περιστατικά να καταγράφονται σε διάφορες χώρες κατά τις ιστορικές περιόδους. Τα ζώα που είναι πιο πιθανό να πέσουν από τον ουρανό είναι ψάρια και βάτραχοι, με τα πουλιά να έρχονται τρίτα. Μερικές φορές τα ζώα επιζούν από την πτώση, ειδικά τα ψάρια, κάτι που δείχνει ότι μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα από την εξαγωγή και την πραγματική πτώση. Διάφοροι μάρτυρες της βροχής βατράχων περιγράφουν τα ζώα σαν τρομαγμένα αλλά υγιή και με φυσιολογική συμπεριφορά σύντομα μετά το συμβάν. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, τα ζώα είναι παγωμένα και πεθαμένα ή ακόμη βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα σε κομμάτια πάγου. Αυτά τα περιστατικά ίσως είναι ενδείξεις για τη μεταφορά των θυμάτων σε μεγάλα ύψη, όπου η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός και δείχνουν επίσης πόσο ισχυρές μπορούν να είναι οι μετεωρολογικές δυνάμεις. Τα πιο πρόσφατα περιστατικά περιλαμβάνουν τη βροχή βατράχων και φρύνων στη Σερβία(2005), στο Λονδίνο(1998) και τις βροχές ψαριών στην Ινδία(2006) και την Ουαλία(2004).

Στην Ονδούρα, η βροχή των ψαριών(Lluvia de Peces) είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που εμφανίζεται για περισσότερο από έναν αιώνα σε ετήσια βάση μέσα στη χώρα. Εμφανίζεται στην περιοχή Yoro, μεταξύ των μηνών Μαΐου και Ιουλίου. Μάρτυρες του φαινομένου δηλώνουν ότι ξεκινά με ένα σκοτεινό σύννεφο στον ουρανό, ακολουθούν αστραπές, ισχυροί άνεμοι και πυκνή βροχή για 2 με 3 ώρες. Μόλις η βροχή σταματήσει, εκατοντάδες ζωντανά ψάρια βρίσκονται στο έδαφος. Οι άνθρωποι παίρνουν έπειτα τα ψάρια, τα μαγειρεύουν και τα τρώνε. Αν και μερικοί ειδικοί έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν τη Βροχή των ψαριών σαν ένα φυσικό μετεωρολογικό φαινόμενο, τα ψάρια αυτά δεν είναι θαλασσινά αλλά του γλυκού νερού δεν είναι μεγάλα αλλά μικρά και ο τύπος του ψαριού δε συναντάται αλλού στην περιοχή. Δεν υπάρχει έγκυρη επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φαινόμενο συμβαίνει λόγω ενός Ισπανού καθολικού ιεραποστόλου που θεωρείται άγιος και το όνομά του είναι Jose Manuel Subirana. Δε μπορεί όμως κάποια έγκυρη επιστημονική εξήγηση θα υπάρχει.

Πηγές:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Raining_animals

  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Lluvia_de_Peces

  3. http://www.oddee.com/item_63950.aspx

  4. http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/3582802.stm

earthsos.gr/earthsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...