9.3.09

Β.Κλάους: Δεν ευθύνεται ο άνθρωπος


Σαφή θέση υπέρ των επιστημόνων οι οποίοι αμφισβητούν την κυρίαρχη άποψη ότι η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, πήρε ο πρόεδρος της Τσεχίας, της χώρας που ασκεί τα καθήκοντα της εναλλασσόμενης προεδρίας της ΕΕ, για το πρώτο εξάμηνο του 2009.

«Είναι δύσκολο να τους αλλάξεις ιδέες, είναι συνδρομητές στις εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC)», είπε ο Βάτσλαβ Κλάους, κηρύσσοντας, σε ξενοδοχείο στην Times Square της Νέας Υόρκης, την έναρξη των εργασιών ενός συνεδρίου περίπου 1000 επιστημόνων που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις κυρίαρχες ερμηνείες για την κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας είναι ένας εκ των πλέον επιφανών επικριτών της άποψης του ΟΗΕ και των δυτικών κυβερνήσεων, και έχει αναχθεί σε πολιτικό εκφραστή των επιστημόνων και των οργανισμών που πιστεύουν ότι οι φυσικές δυνάμεις είναι πιο πιθανό να βρίσκονται πίσω από την κλιματική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περισσότερα εδώ(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αξολότλ, η Μεξικάνικη σαλαμάνδρα που κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό

Το αξολότλ, γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ( Ambystoma mexicanum  -  μεξικανικό αμβύστομα ) είναι μια νεοτενική (παιδομορφική...